fbpx

Фейсбук буде попереджувати користувачів, що їх фото виклали без дозволу

22 Грудня 2017
рівні права технології

Головна соцмережа світу навчилася повідомляти користувачів про те, що хтось опублікував фотографію з ними, навіть якщо людину там не відмітили. Крім того, ця ж технологія допоможе незрячим.

Фейсбук буде використовувати систему розпізнавання обличчя, щоб перевіряти, чи не завантажили в соцмережу фото, яке людина не хоче бачити. Для цього не буде потрібно, щоб людину позначили на знімку — алгоритм зробить все автоматично.

Після отримання повідомлення користувач зможе відмітити себе на фото або поскаржитися, якщо він не хоче, щоб цей знімок з’явився онлайн. При цьому соцмережа не зможе оповістити про публікацію фотографії, якщо сторінка закрита для користувачів не зі списку друзів.

«Ми дійсно думали про таку функцію вже дуже давно. Раніше ви просто могли не знати, що хтось публікує фотографію з вами», — пояснив голова відділу по конфіденційності в Фейсбук Роб Шерман. Тепер цю можливість можна буде ввімкнути чи вимкнути в налаштуваннях.

Завдяки новому алгоритму соцмережа також має намір боротися з самозванцями, адже користувач отримає повідомлення, якщо хтось поставив його фото собі на аватарку. Крім того, Фейсбук буде використовувати цю технологію для створення тексту на основі фотографії — це допоможе людям зі слабким зором або незрячим користувачам, які не можуть самі побачити знімок.

Обидві функції вже почали роботу з 19 грудня в більшості країн світу, окрім ЄС і Канади, де поки що не дають це зробити закони про конфіденційність.

22 Грудня 13:19
рівні права технології
Найцiкавiше на сайтi